fleepp.be

gevoels- en klankkunstenaar

Info

(h)eerlijke, sfeervolle, soms pittige soundscapes. Eerlijke vertalingen en doorleefde emoties soms ingetogen en soms opzwepend. Fleepp laat akoestische en elektronische instrumenten op een bijzonder eenvoudige manier samen smelten.

Concept

Muziek, een eerlijke vertaling en doorleefde emotie van eigen ervaringen en inzichten. Het gaat hier vooral om het beleven ervan, of je het nu zelf maakt of beluistert. Eigenlijk is er geen verschil.
Muziek, niet meer dan de voortplanting van trillingen. Frequenties uit de omgeving opgepikt en vertaald in een meer hoorbaar gegeven. Een balanceren tussen zijn en worden. Nu eens ingetogen, dan weer opzwepend en speels.
Muziek, klanken die van iedereen en niemand zijn.
 

Biografie

Filip Dewaele speelt en componeert al jaren muziek. Vanuit zijn gevoel laat hij elke emotie versmelten met zijn omgeving. In zijn solo project fleepp bewandelt hij een bijzonder traject van akoestische instrumenten, aangevuld met eigen, frisse en vernieuwende elektrosounds.
Geregeld laat hij zich omringen door beklijvende gastmuzikanten die hij op zijn pad ontmoet: een zanger, sitarspeler, violist, cellist, koraspeler, percussionist,...
Filip Dewaele heeft met fleepp, en voordien met ‘approaching silence’ tal van afterparty’s, chilloutconcerten en akoestische concerten op zijn naam. Het Belfort van Brugge, het Kunstschip in Gent, Het cultuurhuis De Leest en de oude romaanse kerk van Vichte zijn maar een paar voorbeelden.
Met de voormalige groep Horus (later Greyn) stond hij in de folkhemel op Dranouter en vormden zij ook het voorprogramma van Laïs in De Kreun te Kortrijk.
Filip is een veelzijdig muzikant die de gevoelens van zijn sterk variërend publiek steeds weer weet te bespelen. De diversiteit in zijn genres maakt dat hij telkens het evenwicht vindt tussen het publiek, de locatie en zichzelf.
In een sfeerkroeg of kasteel, op een podium of in de huiskamer, op het strand of in het bos... Filip laat altijd, met schijnbaar evenveel gemak en vanuit het diepste van zichzelf, zijn klanken bij zijn luisterpubliek binnenkomen. Van akoestisch over elektrosounds tot soundscapes... verwacht u aan een veelzijdig gevoelskunstenaar die nazindert.

Klik hier voor de folder.