Over

(h)eerlijke, sfeervolle, soms pittige soundscapes. Eerlijke vertalingen en doorleefde emoties soms ingetogen en soms opzwepend. Fleepp laat akoestische en elektronische instrumenten op een bijzonder eenvoudige manier samen smelten.

Concept

Muziek, een eerlijke vertaling en doorleefde emotie van eigen ervaringen en inzichten. Het gaat hier vooral om het beleven ervan, of je het nu zelf maakt of beluistert. Eigenlijk is er geen verschil.
Muziek, niet meer dan de voortplanting van trillingen. Frequenties uit de omgeving opgepikt en vertaald in een meer hoorbaar gegeven. Een balanceren tussen zijn en worden. Nu eens ingetogen, dan weer opzwepend en speels.
Muziek, klanken die van iedereen en niemand zijn.

Biografie

De creatieve duizendpoot uit Waregem maakt met zijn soloproject fleepp graag ‘gevoel’ tastbaar via klank, beeld, vormgeving, tekst en beleving. Geïnspireerd door natuur, authentieke contacten, verhalen en ervaringen.

Filip Dewaele speelt en componeert al jaren muziek. Vanuit zijn gevoel laat hij elke emotie versmelten met zijn omgeving. Met fleepp bewandelt hij een bijzonder traject van akoestische instrumenten, aangevuld met eigen, frisse en vernieuwende electrosounds.

Filip Dewaele heeft met fleepp en voordien met ‘approaching silence’ tal van livesets en akoestische concerten op zijn naam. Het Belfort van Brugge, het Kunstschip in Gent, het cultuurhuis De Leest en de Magdalenakerk van Brugge zijn maar enkele bijzondere locaties die fleepp mocht vullen met zijn heerlijke klanklandschappen.

Als creatieveling waagt fleepp zich ook aan andere disciplines. Zo is hij medebezieler van het kunstproject “#wolkenjagers”. Het project brengt magie en ontzag in beeld. Dat wat er altijd is, als je kijkt. Dit leidde tot zijn eerste album, een bezwerende soundtrack die het verhaal van de wolkenjager vertelt. Voor groepstentoonstelling “Buul” maakte hij van klankoverschotten (lawaai) het klanknest “Leevn”. Je vindt hem telkens in De Zwerm, een creatief collectief waar delen centraal staat en iedereen de ruimte krijgt voor hun – soms nog ongekende – creatieve kantje. Een eigen initiatief geïnspireerd op de volkse eenvoud van samen zijn.

Filip is een veelzijdig muzikant die de gevoelens van zijn sterk variërend publiek steeds weer weet te bespelen. De diversiteit in zijn genres maakt dat hij telkens het evenwicht vindt tussen publiek, locatie en zichzelf. In een sfeerkroeg of kasteel, op een podium of in de huiskamer, op het strand of in het bos… Filip laat altijd, met schijnbaar evenveel gemak en vanuit het diepste van zichzelf, zijn klanken bij zijn luisterpubliek binnenkomen. Van akoestisch over electrosounds tot soundscapes… verwacht u aan een veelzijdige klankbeleving die nazindert.